Amerika menő nagyvárosaiban egyre több a luxus-lakóingatlanokkal telepakolt felhőkarcoló. Ezek olyan exkluzív lakások, amelyek szó szerint, és átvitt értelemben is a legmagasabb szintet képviselik. Igaz, lakni kevesen laknak bennük, mert leginkább befektetési céllal vásárolják ezeket leendő tulajdonosaik.

Talán más lesz a helyzet a Bentley által támogatott projekt esetében, ami Miamiban fog megvalósulni 2026-ra. A tervek szerint a 228 méter magas épület 60 emeletes lesz, és több mint kétszáz luxusapartmant fog magába foglalni. 

Különlegessége, hogy minden lakáshoz privát garázs jár majd, de nem ám a mélybe rejtett fajta. A kedvenc autóból kiszállva egyből a lakótérbe juthat a tulajdonos, ezek ugyanis minden emeleten a lakásokkal együtt kerülnek majd kialakításra. 

Ebben a luxus-felhőkarcolóban még a 60. emeleten is van garázs 1

Ezért speciális, egyedi teherliftet terveznek az épülethez, amivel megvalósul majd az autók mozgatása. Ezen felül átlagos luxuskiegészítők járnak majd az apartmanokhoz, medence, szauna, erkély jut többek között a lakóknak. 

Egyéb szórakozáshoz sem kell a Bentley volánja mögé ülni, hiszen az épület maga rendelkezik majd saját mozival, felső kategóriás étteremmel, edzőteremmel, egyedi, óceánra néző panorámával. A legjobb pedig, hogy ez egy takarékos vállalkozás, és miközben a liftek többtonnás autókat mozgatnak az ég felé, a tervezők gondoltak a fenntarthatóságra is, az épület megvilágítása kedvez a környező vizekben élő teknősöknek, és a helyi zöld szervezet, a Florida Green Building Council (FLGC) ad majd megfelelési plecsnit a projektnek.