1937. május 6-án történt a légi közlekedés egyik legismertebb katasztrófája. A német léghajózás büszkesége, a Hindenburg a szezon első amerikai útján égett porrá. Máig tisztázatlan körülmények között gyulladt ki és semmisült meg teljesen Lakehurstben. A balesetben a fedélzeten lévő 97 ember közül 35-en (13 utas és a legénység 22 tagja) haltak meg. A tragédiát számos filmen, fényképen megörökítették, a léghajók kora leáldozott a katasztrófa hatására. A hivatalos vizsgálat szerint a tüzet a légkör statikus kisülése okozhatta, azonban sokan feltételezték, hogy náciellenes szabotázs történt.

Mivel a gép a náci propaganda egyik attrakciója volt, így rengeteg filmfelvétel készült róla. Korábbi útjairól ugyanúgy, mint a végzetes balesetről. A “Nineteenth century videos. Back to life.” Youtube csatornának köszönhetően most 4K felbontásban, másodpercenként 50 képkockán, kiszínezve nézhetjük végig ezeket a korabeli felvételeket. 

Ez a léghajó volt az ember által valaha készített legnagyobb repülő szerkezet: hossza 245, átmérője 41 méter volt, és 199 973 köbméter gáz befogadására volt képes. Legnagyobb sebessége 135 km/h volt, tartósan 125 km/h-val tudott haladni. Bár arra tervezték, hogy héliummal lesz megtöltve (mivel a hélium semleges gáz), azonban az Amerikai Egyesült Államok exportkorlátozásai miatt a németek kénytelenek voltak a gyúlékony hidrogént használni.