A Forma-1-gyel kötött megállapodás értelmében a kanadai Montreal városának új bokszépületet kellett építenie versenypályájára, mely Gilles Villeneuve nevét viseli. Az aszfaltcsík az 1967-es világkiállításra épített mesterséges szigeten fekszik – ezt a város metróalagútjainak fúrásából származó földből és egyéb törmelékekből építették a Szent Lőrinc-folyón.

Ugyan a száguldó cirkusz már 1978 óta rendszeresen visszajár a pályára, elhelyezésüket a pálya mellett eddig ideiglenes, valamint nem ilyen célokra szolgáló építményekben oldották meg. Ennek azonban az idei évtől vége, ugyanis elkészült az új paddocképület, ahol a csapatok és a Nemzetközi Automobil Szövetség összes felszerelése, a média képviselői és még 5 ezer vendég is elfér.

Csúcsmodern Forma-1-es bokszutca épült Kanadában 1

Aki a legapróbb részletekig berendezett komplexumra számított, annak csalódnia kell: erről az ideiglenes megszállók gondoskodnak, akik saját felszerelésükkel teszik élhetővé három napra a modern, üvegfalas és fatetős építményt.

Csúcsmodern Forma-1-es bokszutca épült Kanadában 2

Az ingatlan 50 millió kanadai dollárba, átszámítva 12,3 milliárd forintba került. Előnyeit a tervek szerint nem csak az F1-esek élvezhetik: versenyszezonon kívül is el lehet majd látogatni ide, és gyönyörködni a második, illetve harmadik emeletekről látható panorámában. A szintekről nemcsak a Notre-Dame-sziget tárul a turisták elé, de Montreal belvárosa is.