A svájci Le Locle már 175 éve olyan központnak számít az órakészítésben, mint a Szilícium-völgy a chipgyártásban. A francia határhoz közeli település az Alpoktól ugyan távolabb fekszik, de télen a völgyben fekvő várost és a környéket is hólepel fedi.

Ezt a hangulatot próbálja óráján keresztül megmutatni az Ulysse Nardin új mesterművével, a Sparkling Free Wheel fantázianevű órájával. Az időmérő eszközt egészen pontosan 2251 aprócska, válogatott gyémánt díszíti, melyek együttesen 5,9 karátosak. A drágakövek gyakorlatilag minden felületet beborítanak az órán, éppen úgy, ahogy azt a friss hó is teszi a tájjal.

Több mint 2200 gyémánt borítja a luxusórát 1Több mint 2200 gyémánt borítja a luxusórát 2

A feladat még a finom, apró mozdulatokhoz szokott órásmestereknek sem volt egyszerű, ezért egy genfi műhelyt bíztak meg a pepecselős munkával. Egy-egy gyémántborítás elkészítése 120 munkaórába került – örülhetnek a dolgozók, hogy csak nyolc alkalommal kellett a 44 mm-es házak felszínét így kicsinosítani.

Több mint 2200 gyémánt borítja a luxusórát 3Több mint 2200 gyémánt borítja a luxusórát 4

Az óráról még érdemes tudni, hogy akár hét napig is bírja szuflával – ez megsüvegelendő értéknek számít. Az időmérő eszköz ára 225 ezer frank, átszámítva 74,2 millió forint.

Több mint 2200 gyémánt borítja a luxusórát 5