Az F. A. Porsche designstúdió számtalan ötlettel járult hozzá az autómárka sikeréhez, így nem csoda, hogy az autóiparon kívül álló szereplők is együtt akarnak dolgozni az elhunyt alapító, Ferdinand Alexander Porsche vállalatával.

Így tett a Wienerberger is, amely története során először külsős partnerrel dolgozva alkotott. Ennek eredménye a Tondach V11 tetőcserép. A fejlesztések során különleges szempont volt, hogy a műszaki tartalom a kerámia tetőcserepekre jellemzően minél magasabb szintű legyen, hiszen a tető amellett, hogy koronája az épületnek, komplex védelmi funkciót lát el.

Díjnyertes Porsche-design kerülhet a tetőkre 1

Mindezt figyelembe véve a termék legfontosabb formatervezési jegye végül egy egyedülálló V-forma lett, ami a nevében is megjelenik. A dizájn tetőcserépben megjelenő alakzat egyrészt biztosítja az esővíz optimális elvezetését, másrészt rendkívüli fényhatást eredményez, a jellegzetes fazetta kialakítás pedig egészen különleges megjelenést biztosít a tetőnek. Ezt erősíti az a titán szín is, amelyet az F. A. Porsche kifejezetten ehhez a termékhez készített. A cserép nevében szereplő 11-es szám pedig azt jelzi, hogy egy négyzetméter tetőfelület lefedéséhez mennyi tetőcserépre van szükség.

Díjnyertes Porsche-design kerülhet a tetőkre 2

A Wienerberger tetőcserepe alig öt hónappal a 2020. októberi bemutatása után elnyerte a German Design Awardot, a németországi formatervezési tanács nemzetközi prémiumdíját. A V11 ezen felül a Red Dot design díjasa is. A cserép a zsűri véleménye szerint innovatív kialakításával a gyakorlatiasság magas fokát ötvözi a figyelemfelkeltő esztétikával.