Alighogy kiderült, hogy a Nike új cipője megalkotásakor a Porschétől merített ihletett, a Lexus is villantott egy lábbelit.  japán márkánál azonban kicsit továbbgondolták a sneaker megalkotását, ők aktívan kivették belőle a részüket, nem úgy, mint Stuttgartban.

A Lexus az egyedi cipőkre szakosodott RTFKT-tel közösen alkotta meg az IS 350 F Sport modelljük által ihletett lépőt, mely mind színeiben, mind anyaghasználat terén hűen tükrözi a sportszedán külsejét.

A cipő talpa az autó gumiabroncsait idézi, és gyakorlatilag körbeöleli alulról a lábbelit. Az orr mintázata a kék cipőfelsőrész és a “gumitalp” között a Lexus hűtőrácsát juttathatja az ember eszébe. A márka logója feltűnik a nyelv végénél, de az F Sport apró ikonját is látni oldalt, hátul pedig méretes karakterekkel írták ki az IS 350-et.

 

Mindössze egyetlen darab készült ebből a lábbeliből, de nem is az volt a célja a Lexusnak, hogy sneakernagyhatalom legyen. Pedig lassan joggal pályázhatnak erre a címre: a prémiummárka már nem először adta cipőkészítésre a fejét: