Mindössze 2005-ben alapították az MB&F nevű svájci óramanufaktúrát, ám néhány év alatt is sikerült befutniuk. A cégre jellemző, hogy a konkurensektől teljesen eltérő módon értelmezik az óra fogalmát, előremutató termékeikkel és megoldásaikkal igyekeznek az időmérő eszközök rajongóinak célkeresztjébe kerülni.

Legutóbbi mesterművük sem cáfol rá a róluk kialakult képre: habár a fenti linken megtekinthető óránál szolidabb külsőt kapott a HM4 Kittyhawk, egy karóránál mégsem megszokott, hogy a csukló síkjára merőlegesen tekintve kell leolvasni az időt.

Vadászgép ihlette a formabontó luxusórát 2

A kialakításból adódóan többet vezetés közben nem okoz problémát a kormány elengedése nélkül megtudni az időt. Az óra külsejét egy, a második világháborúban is használt vadászgép, a Curtiss P-40 Kittyhawk ihlette, melyet az egyik leghatékonyabb harci repülőnek tartanak a szakértők és a rajongók. Az összképet a gép orrára festett cápaszáj, illetve a vérben forgó szemek tették teljessé.

Vadászgép ihlette a formabontó luxusórát 3

A végeredmény igen ütős lett: a szerkezet jobb oldaláról az időt olvashatja le az óra viselője, míg bal oldalon az energiaszint visszajelzője látható. Mindezek mellett egyszerűen gyönyörködni is lehet a titánházra kézzel festett cápafogakban.

Vadászgép ihlette a formabontó luxusórát 4

A HM4 Kittyhawkról pontosabb részleteket még nem tudni, de az biztos, hogy nagyon drága és nagyon ritka órát láthatunk a fenti képeken: könnyen előfordulhat, hogy a bevallottan aprólékos és bonyolult munka miatt csak egy számjegyű példányszámban árulnak ilyen karórákat.

Vadászgép ihlette a formabontó luxusórát 5