A Georgia állambeli Augusta National Golf Club ad otthont a 84. Masters Tournamentnek, mely a négy legnagyobb golftorna egyike. Különlegessége, hogy a részvétel meghíváshoz kötött, így mindenféle kutyaütő nem indulhat el, a játékosokat a világ legjobbjai közül válogatják össze.

Közéjük került Jon Rahm is. A spanyol játékos nem tartozik a legkiemelkedőbb golfozók közé, mégis sikerült karrierje során már 916 ezer dollárt (276 millió forintot) összeütögetnie. A 25 éves játékos a keddi játéknapon olyat ütött a 16-os lyuknál, hogy pár évre előre biztosan feliratkozott a Mastersre meghívottak listájára.

Maga a kezdőterület és a lyuk nem volt egymástól messze, ám a két pont között lévő tó jelentősen megnehezíti a játékosok dolgát. Rahm azonban nem ijedt meg, és egy határozott ütéssel, a labdáját végigkacsáztatta a vízfelszínen, átjuttatta a fehér golyót a lyuk közelébe. Arról azonban ő sem álmodott, hogy első ütése egyben az utolsó is lesz a 16-os lyuknál: a labda ugyanis begurult a lyukba.

Az eset apró szépséghibája, hogy mindez nem az éles versenyen, hanem gyakorlás közben történt. Ennek ellenére sokáig emlékezetes marad ez az ütés, az kétségtelen.