A brazil Luciana Gonzalez mindössze három év gyakorlattal a háta mögött nem mondható igazán tapasztalt cukrásznak, mégis olyan dolgokat képes megalkotni édességből, melyekre mások élethosszon átívelő gyakorlás után sem képesek.

A hölgy 2017-ig mérnökként kereste meg a kenyérre valót, és egyetlen tortát sem sütött előtte, sőt, a konyha környékén sem járt. Ám jól fizető állását otthagyta: hiába élt jól munkájának köszönhetően, a pénzzel egyenes arányban a ránehezedő stressz is nőtt, melynek következtében kórházba is került. Ekkor döntötte el, hogy másképp szeretné támogatni a családját, és új életet kezd.

Gonzalez beiratkozott tehát a házukkal szemben lévő gasztronómiai iskolába és kitanulta a cukrászmesterséget. Zéró tapasztalata ellenére jól fogadták, beszámolója szerint kellemes légkörben tölthette el azt az időt. Ekkor jött rá, hogy ő inkább a művészi oldaláról közelítené meg a dolgokat, és ekkor készítette el első cukorvirágait.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Luciana Bittencourt Gonzalez (@lucianagonzalezsugarflowers) által megosztott bejegyzés, Okt 3., 2020, időpont: 3:35 (PDT időzóna szerint)

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Luciana Bittencourt Gonzalez (@lucianagonzalezsugarflowers) által megosztott bejegyzés, Szept 17., 2020, időpont: 3:18 (PDT időzóna szerint)

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Luciana Bittencourt Gonzalez (@lucianagonzalezsugarflowers) által megosztott bejegyzés, Aug 27., 2020, időpont: 3:31 (PDT időzóna szerint)

A valósághű növények megalkotásához nagy segítséget jelentettek számára korábbi ismeretei is, melyeket még mérnökként sajátított el. Gonzalez hamar rájött, hogy a termodinamika törvényei nemcsak az építkezéseken, hanem a konyhában is működnek, és ki is tudja őket használni. Ennek köszönhetően jobban átlátta a recepteket, hogy mi miért működik, és más összetevők miért viselkednek másképp. Ezek alapján már saját recepteket is előállított a hölgy, mára pedig oda jutott, hogy világszerte elismert, innovatív cukrászmesterré vált, aki könyveket is adott már el, online leckék során tanít, és saját konyhai termékpalettája is van, melyek segítségével egyszerűbb megalkotni a virágokat.

A cukrászat legmagasabb szintjét képviselik ezek a virágok 1