Habár januárban benyújtották az iratot, csak augusztusban derült ki, hogy a Samsung egy ideje már kacérkodik az átlátszó okostelefonok gondolatával – erre utalnak legalábbis a nemrégiben nyilvánosságra hozott, már levédett dizájnok.

Mindezt egy holland techblog, a LetsGoDigital hozta nyilvánosságra, és készítettek néhány ábrát is, mely a készülék lehetséges kinézetét mutatja be. Arról persze nincs információ, hogy mi a Samsung valódi terve, egyáltalán megvalósul-e valaha a telefon, mindenesetre érdekes az elgondolás.

Átlátszó telefonon gondolkodik a Samsung 1

A képeken a telefon minden pontja átlátszó, ám egyes szakértők szerint sokkal valószínűbb, és egyszerűbben kivitelezhető megoldás lenne az, ha a képernyő foglalata hagyományos megoldással, azaz nem átlátszó anyagokból készülne. Ide el lehetne rejteni a telefon működéséhez szükséges, nem átlátszó elektronikát is.

Nem szabad elfelejteni a Samsung esetében, hogy nemrégiben mindenki kétkedve nézte őket a hajtogatós telefonjaik miatt. Ugyan az első változat sikere elmaradt a várttól, a második verzió rendkívül népszerű, és a legtöbb vetélytárs már őket másolja. Ki tudja, hogyan alakul az átlátszó mobilok jövője…