A Föld egyik legszebb részén, a Nagy-Korallzátonynál gazdát keres egy sziget. A Pumpkin Islandet 25 millió ausztrál dollárért, átszámítva 5,4 milliárd forintért cserébe bárki megkaphatja 2046-ig, mely tökéletes helyszínül szolgálhat olyan milliárdosoknak, akik szeretnének egy kicsit elbújni a világ zaja elől.

Egykor pókeren nyerték az eladó privát szigetet 1

Az ausztrál partoktól mindössze 14 kilométerre fekvő szigeten egy privát strand, egy osztrigákkal teli öböl és megújuló energiaforrásokat használó, önfenntartó szállások is találhatóak, melyekben egyszerre 34 vendég is kényelmesen elfér. Az ivóvizet egy esővízszűrő berendezésből nyerik a szigeten, ahol a hagyományosabb, kevésbé ökotudatos vendégek számára fenntartanak egy helikopter-leszállópályát is.

A szigeten vészelték át a koronavírus-járványt a jelenlegi bérlők, Wayne és Laureth Rumble. “Tökéletes helyszín volt a pandémia idején. A világtól félreeső, privát, de mégis teljesen szabadon lehetett mozogni és a szabadban lenni” – mesélték.

a videó a hirdetés után indul

1961 előtt a szigeten egy osztrigafarm működött, melynek nyomai a mai napig észrevehetőek: rengeteg állatot találni a tengerben a sziklák között. Ekkor egy Snigger Findlay nevű ember tulajdona volt a földdarab, de egy pár beleszeretett a területbe. Valahogy sikerült rávenni a tulajt, hogy tegye fel pókeren a szigetét: a pár mindössze 60 fontért elnyerte a földdarabot.

2003-ban aztán újra gazdát cserélt a terület, melyre az új tulajdonos egy újság apróhirdetésében bukkant. 2012 és 2015 között egy ausztrál sörmárka bérelte ki Pumpkin Islandet, hogy új termékét reklámozza, ebben az időszakban át is nevezték a sör nevére (XXXX) a szigetet. A vásárlók között nyaralásokat sorsoltak ki, a szerencsések három barátjukkal pihenhettek itt.