Ezerrel dübörög a kempingszezon, és aki a koronavírus miatt a távolságtartásra is ügyel, annak jó opció a természetközeli, sátras nyaralás. Igazán extrém szinten a család is elhagyható, és ilyenkor elég egy kisebb, egyszemélyes sátor az alkalmi Rambók számára. 

Az alkalmi Rambóknak pedig mi lenne jobb választás, mint egy hadsereg számára gyártott, speciális darab, a NEMO ALCS (Advanced Linking Combat System). Különlegessége, hogy egyrétegű Gore-Tex anyagból készült, így pillanatok alatt felállítható, mégis ellenáll a legkeményebb szeleknek, esőnek, hóviharnak.

Ezt tudja egy 700 ezer forintért kínált profi katonai sátor 1

Harctéren másik előnyös tulajdonsága, hogy száz százalékig fényzáró anyagból készült, vagyis lehet harci tabletet nyomogatni éjszaka, nem fogja kiszúrni az arra portyázó ellenség. A portyázók és fürkészők megtévesztésére jól jön még a két gyári álcázóhuzat is, egyik a lombos, másik a lombtalan, téli időkre.  

A sátor ajtaja egyben csatlakozási pont is, ha a bajtársak ugyanilyen menedékkel rendelkeznek, akkor csatlakozhatnak, akár több NEMO ALCS is egyesíthető ezzel a módszerrel.

Mindez egy négykilós, masszív csomagban érkezik, de az ára elég borsos, ezeket állítólag 2300 dollárért, vagyis bő 700 ezer forintért vette meg az amerikai hadsereg. Ez természetesen messze túlmutat a sátor valódi tudásán, de valahogy az Egyesült Államok hadseregének eszközbeszerzései már csak ilyen furcsán árazottak.

Aki ma szeretne ilyet, az rábukkanhat a neten, az árak nagy szórást mutatnak, de kis szerencsével ezer dollár körül (300 ezer forint) is akadnak eladó darabok.