A Bloomberg minden évben rangsorolja a száz leggazdagabb települést az Egyesült Államok  területén, és a lista élén már évek óta egy 6-7 ezer lakosú, kaliforniai kisváros, Atherton áll. Ez a helyzet addig érthetetlen, amíg messzebbről nem nézzük a térképet, a csendes kertvárosi utcák ugyanis a Szilícium-völgyhöz tartoznak, a világ vezető, milliárd dolláros értékű techcéges központjai találhatóak meg itt. 

A Facebook, a Tesla Motors, vagy a HP, de a Googleplex és az Apple-székház is pár perc alatt elérhető innen, így ezen cégek magas beosztású vezetői, sőt tulajdonosai is itt telepedtek le. Többek között itt él  a Google-vezér Eric Schmidt, a Microsoft-társalapító Paul Allen, valamint a Facebook második embere, Sheryl Sandberg.

Így néz ki az Egyesült Államok leggazdagabb városa 1

A magas falak mögött teniszpályák és hatalmas medencék

A digitális forradalom éllovasai pedig szédítő vagyont halmoztak fel, így Atherton az első település lett, ahol egy átlagos háztartás éves bevétele átlépte az 500 ezer dolláros határt – ez az átlag egészen pontosan 525 ezer dollár (164 millió forint). 

Így néz ki az Egyesült Államok leggazdagabb városa 2

Ezen a videón pár eladó helyi ingatlant láthatunk kívülről-belülről.

Ez a jelenség az ingatlanok árain is meglátszik, a legolcsóbb lakás 2,5 millió dollár körül vehető birtokba, a legnagyobb villákért viszont már 30 milliót (9,3 milliárd forint) kérnek.