A svájci csokoládé mindig is a legkiválóbb kakaóbab alapú édességek közé tartozott. A számtalan ízű, formájú és állagú élelmiszerből nemrégiben egy új változatot is készítettek az alpesi országban. A Zürichi Egyetem kutatói előálltak egy olyan csokival, melynek felszínén a fény megtörik, és az emberi szem a szivárvány színeit látja az étel barna színe helyett.

A csoki minden gond nélkül elfogyasztható, semmilyen hozzáadott extra vegyi anyagot nem tartalmaz. A fényvisszaverés nem egy kemikáliának, vagy egy külsőleg felvitt mesterséges színezéknek köszönhető: a felületen szabad szemmel nem látható, miniatűr vájatok találhatóak, ennek köszönhető a szemet kápráztató fényjáték.

A prizmacsokit egy Los Angelesben élő kutató, Samy Kamkar is sikeresen előállította. Állítása szerint bárki csinálhat otthonában hasonló édességet, feltéve, ha van egy 3D-nyomtatója és egy vákuumkamrája – előbbi a miniatűr vájatokkal borított csoki kialakításához, utóbbi a légbuborékmentes eredményhez kell.

A svájci kutatók a hírek szerint már kapcsolatba léptek több nagy édességgyártóval, így könnyen lehet, hogy hamarosan a boltok polcain láthatjuk a fényt megtörő és visszaverő csokoládékat.

Kövess minket a Facebook-on!