15 évig az amerikai Serena Williams és az orosz Marija Sarapova uralta a női sportolók fizetési listáját, ám 2004 óta először egy új trónkövetelő lépett színre. A szintén a tenisz világából érkező Ószaka Naomi még csak 22 éves, ám a haiti-japán származású sportoló már két Grand Slam-tornát is megnyert, és a világranglista élén is állt.

Nem csoda, hogy a szponzorok kapkodnak érte: jelenleg 15 különböző partnerrel áll szerződésben, köztük a Nike-val. Ezeknek, valamint az egyes tornák pénzdíjainak köszönhetően Ószaka a Forbes legutóbbi összesítése szerint 37,4 millió dollárt, átszámítva több mint 11,8 milliárd forintot keresett egyetlen szezon alatt. A 22-szeres Grand Slam-győztes Serena Williams nem sokkal ugyan, de elmaradt tőle: ő 36 millió dollárt gyűjtött az utóbbi évben.

22 évesen milliárdokat keres a japán teniszcsillag 1

Ószaka Naomi és Serena Williams

A japán teniszező keresete rekordnak számít a női sportolók között: a korábbi csúcstartó Sarapova 2015-ben “mindössze” 29,7 millió dollárt gyűjtött össze. Ószaka csúcsdöntése rámutat arra, mekkora is a különbség a férfi és a női sportolók díjazása között: a 100 legtöbbet kereső atléta listáján mindössze a 29. helyet foglalja el. A lista történetében egyébként a mostani volt az első olyan összesítés, amikor két nő is befért a legjobb száz közé, a másik Williams a 33. helyen.

Kövess minket a Facebook-on!