Paolo Mastrogiuseppe egy olasz felmenőkkel rendelkező dél-afrikai férfi, aki megőrül a kávéért és az autókért, ráadásul mérnöknek sem utolsó. Johannesburg mellett alapított egy kis céget, a Super Velocét, melynek már neve is magában hordozza a sebességet, de tevékenysége csak lazán kapcsolódik az autózáshoz.

Legújabb termékük egy kávégép, az Espresso Veloce RS Black Edition, melyet az utolsó léghűtéses Porsche 911-es, a 993-as motorja ihletett. A hathengeres boxermotor inspirálta gépet a Super Veloce munkatársai teljes egészében kézzel készítették olyan anyagok felhasználásával, melyek a sportautóknál hétköznapinak számítanak. Így került a 21,5 kilogrammos (!) szerkezetbe titán, rozsdamentes acél- és alumíniumötvözet, valamint karbonszálas műanyag is.

A boxermotor, ami eszpresszót készít 1
A boxermotor, ami eszpresszót készít 2

A boxermotor, ami eszpresszót készít

A boxermotor, ami eszpresszót készít 7
A boxermotor, ami eszpresszót készít 8
A boxermotor, ami eszpresszót készít 9
A boxermotor, ami eszpresszót készít 10
Fotó megosztása:

A cég termékei iránt nagy a kereslet, vásárlóik között számos versenyistálló és tehetősebb benzinvérűek is találhatóak, akik hajlandóak 10 200 eurót (3,6 millió forintot) is fizetni a 38 cm hosszú, 42 cm széles és 34 cm magas eszpresszógépért.

Akik ennél is nagyobb masinákra vágynak, azoknak nem kell megállniuk hat hengernél: a termékpalettán akad V12-es erőforrásra hajazó kapszulás kávégép is, mely egyszerre képes kiszolgálni egy egész családot feketelevessel, de a repülés rajongói is találnak a szívüknek kedvesebb tea- és kávékészítő gépeket.

A boxermotor, ami eszpresszót készít 11A boxermotor, ami eszpresszót készít 12

Kövess minket a Facebook-on!