51 300 – ez mostantól a puzzle-rekord, ennyi elemből áll ugyanis a Kodak által piacra dobott 868 centiméter széles és 190 centiméter magas kirakós. A világ legnagyobb ilyen játéka lekörözi az Around the World nevű szettet is, melynek kirakása még egy profinak is közel egy évig tartott.

A fényképezőgépek gyártásról ismert cég játékán 27, a világ legjobb fotósai által készített fénykép látható. Ezekből áll össze a nagy kép, “a világ 27 csodája”, köztük olyan látványossággal, mint a kínai nagy fal, a New York-i Szabadság-szobor vagy az indiai Tádzs Mahal.

Mire kirakod ezt a puzzle-t, biztosan véget ér a karantén 2

A játékosok dolgát jelentősen megkönnyíti a puzzle csomagolása: a 27 kép darabjait külön-külön tasakokba csomagolták, így nem kell keresgélni a több ezer apró részlet között, hogy az vajon melyik fényképhez tartozik. Az egyes fotókat így akár a nappaliban is ki lehet rakni, de a teljes puzzle összeillesztéséhez már olyan helyszínt kell keresni, ahol elfér a közel 9 méter széles kép.

Mire kirakod ezt a puzzle-t, biztosan véget ér a karantén 3

A játék máris hatalmas siker, 410 dolláros (133 ezer forintos) ára ellenére az Amazonon már elkelt az összes készleten lévő csomag. Nem is csoda, hogy a többi viszonteladó minimum 500 dollárt, átszámítva körülbelül 163 ezer dollárt kér a világ legnagyobb kirakósáért.

Mire kirakod ezt a puzzle-t, biztosan véget ér a karantén 4

Kövess minket a Facebook-on!