A Kruger Nemzeti Park 18 989 négyzetkilométeres területével Dél-Afrika legnagyobb természetvédelmi területe, ahová a világ minden tájáról érkeznek turisták, hogy megcsodálják a színes élővilágot. A flóra és fauna több mint 1900 növény- és 517 madárfajból áll, emlősei közül pedig a legjelentősebbek közé tartozik a kafferbivaly, a fekete orrszarvú, a zebra, a gepárd, a zsiráf, az antilop, a víziló és az oroszlán.

A jövőben ezeket az élőlényeket egy kis szerencsével akár szállásuk ablakából is láthatják azok a látogatók, akik a Kruger Shalati hotelben szállnak meg. A luxusszállodát a nemzeti parkot keresztező Sabie folyó felett átívelő egyik vasúti hídon, egy forgalomból kivont vonatból alakítják ki. A 31 szobás hotel lakosztályai berendezésüket és díszítettségüket tekintve a kortárs afrikai dizájnelemeket hordozzák magukon.

Vonathotelből nyílik csodás kilátás az afrikai nagyvadakra 1
Vonathotelből nyílik csodás kilátás az afrikai nagyvadakra 2

Vonathotelből nyílik csodás kilátás az afrikai nagyvadakra

Vonathotelből nyílik csodás kilátás az afrikai nagyvadakra 7
Vonathotelből nyílik csodás kilátás az afrikai nagyvadakra 8
Vonathotelből nyílik csodás kilátás az afrikai nagyvadakra 9
Vonathotelből nyílik csodás kilátás az afrikai nagyvadakra 10
Fotó megosztása:

A vendégek nem csak az ablakukból, távolról csodálhatják meg a rezervátum élővilágát, lehetőségük nyílik naponta kétszer vadlesre menni, a hotel kültéri jakuzziját használni, valamint a fine dining fogásokat megkóstolni  – szeptembertől. A Kruger Shalati nyitását eredetileg júniusra tervezték, megünnepelve azt, hogy közel száz éve, 1927-ben az itt található bejáraton engedték be először a látogatókat a nemzeti parkba. A koronavírus-járvány azonban keresztülhúzta a terveket, amiből az itt élő állatok aligha érzékelnek valamit.

Vonathotelből nyílik csodás kilátás az afrikai nagyvadakra 11

Keresd az élet első osztályú pillanatait a Facebookon is, kövess bennünket!

Kövess minket a Facebook-on!