Az illinoisi Naperville városában él George Hood. A korábbi haditengerész és az amerikai Kábítószer-ellenes Hivatal (DEA) különleges ügynöke 62 évesen megdöntötte a leghosszabb ideig kitartott plank Guinness-rekordját.

A plank gyakorlat elsősorban az egyenes és a külső ferde hasizmot dolgoztatja meg, de a hát, a csípő és a medence izmait is edzi. Mint a legtöbb edzésformából, ebből is rengeteg kihívás elterjedt az interneten: a legtöbbször egy hónapig tartó edzéssorozat végén egyhuzamban 5 percig kell megtartani a testhelyzetet.

Ám mindez semmi Hood teljesítményéhez képest. A férfi 8 óra 15 perc 15 másodpercig tartotta magát lábfején és alkarján. A teljesítmény hatalmas felkészülést kívánt, összesen 2100 órát plankelt, mielőtt a Guinness-rekordot megdöntötte.

“Négy-öt órát töltöttem plank pózban naponta” – árulta el a 62 éves férfi. “Ezután 700 fekvőtámasszal és 2000 felüléssel folytattam százas sorozatokban, majd 500 guggolás következett. Hogy a felsőtestem formában tartsam, körülbelül 300 karhajlítást végzek minden nap.”

George nem először Guinness-rekorder ebben a számban. 2011-ben még 1 óra 20 perc is elég volt ahhoz, hogy a legjobb legyen. 2016-ban megpróbálta megdönteni a kínai Maj Vejtung csúcsát, ám nem sikerült 8 óra 1 percig és 1 másodpercig plankelnie. A férfi állítása szerint egy 2018-as gyakorlás közben 10 óra 10 percig is tudta tartani magát.

A női rekordot 4 óra 19 perc 55 másodperccel egy kanadai hölgy, Dana Glowacka tartja.