Az Egyesült Államok és Kanada határán található a Just Room Enough Island, melynek jelentése éppen elegendő hely. Az aprócska sziget azzal került be a turistalátványosságok közé, hogy nemrégiben a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült, mint a világ legkisebb lakott szigete.

Ez a világ legkisebb lakott szigete 1

A 310 négyzetméteres földdarabot egy amerikai család vásárolta meg még az 1950-es években. Ekkor még nem gondoltak arra, hogy a nyaralónak szánt terület egy nap felkapott érdekesség lesz. Ahhoz, hogy a Sizeland család tulajdonát elismerjék, néhány követelményeinek teljesülnie kellett.

Az előírások nem voltak szigorúak: egy minimális területnek az egész év során a tengerszint felett kell maradnia, valamint az is feltétel volt, hogy legyen a szigeten egy fa. Miután mindezt teljesítették, nem sokkal később már a Guinness-rekordok könyvétől keresték a tulajdonosokat.

A sziget nagy részét a két szintes nyaraló teszi ki, de akad hely néhány műanyag széknek és egy aprócska strandnak is. A korábbi rekordtartó egy olaszországi sziget volt Szicília közelében.