A Hacksmith Industries YouTube-csatorna házigazdái gyakran építenek kis műhelyükben őrültebbnél őrültebb dolgokat. A közel 13 millió feliratkozóval büszkélkedő srácok készültek a Star Wars kilencedik részének premierjére is, ezért a Skywalker kora idején közzétettek egy videót, melyben egy valódi fénykardot építettek.

Habár az összes Star Wars-filmben olyan fénykardot látunk, melyek csak egy markolatból, illetve az abból előtörő energianyalábból állnak, a kánonok szerint a fegyver elődje egy derékra szíjazott csomagból nyerte a működéshez szükséges energiát. Ez volt a srácok reménye is: készítettek egy hatalmas akkumulátor-csomagot, mely végül több mint 15 kilót nyom.

Valódi, működő fénykardot készített egy férfi 1

A fénykard elődje egy grafikán, az energiát biztosító tárolóval

A fiúk nem egy klasszikus értelemben vett fénykardot készítettek, de a roppant nagy energiával felmelegített fémcső nagyjából úgy világít, mint a filmekben a legendás fegyver. A játékszernek már nem mondható eszköz valódi halálos fegyver lehet, komoly égési sérüléseket okozhat az ellenfélnek.

Az alábbi angol nyelvű videóban megnézhető, hogyan is készült el a fegyver. Akit csak a végeredmény érdekel, tekerjen a 14. perchez.