Szűk két hét maradt az évtizedből, így számottevő változás már nem várható a 2010-es évek legnépszerűbb telefonos alkalmazásai között. A jelentést kiadó App Annie nevű elemzőcég nemcsak a letöltési szám alapján rangsorolt, de az alkalmazásokban eltöltött idő szerint is rangsorolt, emellett külön listát készítettek a játékokról is. A számolásnál az Android és az iOS rendszereken használt alkalmazásokat együttesen vették figyelembe.

Ezek az évtized kedvenc mobilappjai 1

A 10 legtöbbször letöltött alkalmazás

A legtöbbször letöltött appok közé főként a közösségi oldalak programjai fértek be, a nyolcadik helyezett kivételével, mely egy kínai böngészőprogram. A TikTok hirtelen jött népszerűségét jól mutatja, hogy többször töltötték le, mint a világszerte legnépszerűbbnek számító videomegosztó oldal, a YouTube alkalmazását.

Ezek az évtized kedvenc mobilappjai 2

A 10 legtöbb ideig használt alkalmazás

A legtöbbet a streamingszolgáltatásokat használjuk a telefonunkon, egyetlen jelentős kivételtől, a második helyen álló Tindertől eltekintve. A párkereső appnál csak a Netflix volt népszerűbb, a listán több, csak Kínában használt program is szerepel.

Ezek az évtized kedvenc mobilappjai 3

A 10 legtöbbször letöltött játék

Nagy mobilos klasszikusok szerepelnek a legtöbbször letöltött játékok listáján, melyből három cím is egy szaladgálós-érmegyűjtős játék (Subway Surfers, Temple Run 2, Minion Rush). Az autós vonalat a Hill Climb Racing képviseli, míg a sportjátékok közül a Miniclip biliárdos szoftvere fért be a top 10-be.