2019-ben száz éves lett a Bentley. A különleges évfordulót az autógyár az esztendő során méltó módon megünnepelte, a programsorozat részeként mi is ellátogathattunk abba az angol manufaktúrába, ahol a luxusjárgányok készülnek.

Az év végéhez közeledve a Bentley még magasabbra helyezte a lécet, és egy, a márkához illő ékszert készíttetett. A feladatra a Heinz Mayer vállalatot kérték meg: a családi kezekben lévő üzlet 1599 óta foglalkozik a gyémántok tökéletesre csiszolásával. Többek között a Rolls-Royce-t és számos királyi családot is vásárlói közt tudhat a német cég.

Így ünnepli századik születésnapját a Bentley 2

 

A centenáriumra elkészült a képeken látható nyakék. Az afrikai sárga gyémántból készült ékszert a bahreini Jewelry Arabia Show keretein belül mutatták be a nagyközönségnek. Magát a medált a Bentley egyik tervezője, Chris Cooke álmodta meg, a szintén az évfordulóra megálmodott koncepciómodell, az EXP 100 GT-ből merítve ihletet

Így ünnepli századik születésnapját a Bentley 3

A 20,08 karátos, körte alakú drágakövet aranyból és platinából készült ívek ölelik körül. A 18 karátos aranyba a biztonság kedvéért 56 aprócska gyémántot is elhelyeztek a készítők, tovább növelve ezzel az ékszer összértékét, melyről hivatalos információk nincsenek.