Egy októberi árverésen elkelt Obi-Wan Kenobi hajfonata, amit Ewan McGregor viselt még a Star Wars első részének forgatásakor. Egyes híradások szerint 1700, mások szerint 3000 dollárt, azaz 900 ezer forintot is fizetett az aukció győztese a tincsért. Ezzel nincs is semmi gond, hiszen számtalanszor láthattuk, hogy a rajongók egy-egy relikviáért vagyonokat képesek fizetni.

Az esettel kapcsolatban azonban megszólalt maga Ewan McGregor is, aki igencsak elronthatta a vásárló kedvét kijelentésével. Állítása szerint ugyanis semmit nem ér a hajfonat, amit két érvvel is alátámasztott.

900 ezret fizettek Obi-Wan Kenobi hajáért 2

Ewan McGregor a tincsével

“Ezt a hajat nem én növesztettem” – jelentette ki a skót színész. “Mindennap feltették nekem. Emellett mindennap egy másikat tettek fel. Ez nem az volt” – árulta el. McGregor elmondása szerint a filmet négy hónapig forgatták, és minden egyes nap új hajtincset kapott. “Egy egész raktár lehet belőle valahol. Valaki kifizetett három lepedőt valamiért, ami nem is igazán különleges” – szúrt oda a vevőnek.

McGregor A Sith-ek bosszúja után ismét visszatér Obi-Wan Kenobi bőrébe egy, a karakterről szóló sorozatban, ami a harmadik és a negyedik epizód között fog játszódni. A Jedi mester ekkor már a Tatooine bolygón vigyázta a cseperedő Luke Skywalkert. A sorozat megjelenéséről még nincs információ, hatalmas titoktartás övezi.