Eddig kizárólag az olyan nagy techcégek, mint az Amazon, a Google, a Microsoft vagy az Apple foglalkoztak okoshangszórókkal, melyet egyfajta virtuális asszisztensként teszik könnyebbé az életünket. Hangutasításokkal lehet nekik különböző feladatokat adni, a zenelejátszástól kezdve a különböző kérdések megválaszolásáig.

Meglepő helyről érkezett az okoshangszóró-piac újabb szereplője. A Hendrick’s elsősorban ginjeiről ismert, azonban úgy döntöttek, ők is megalkotják saját kütyüjüket. Kinézete jelentősen eltér a nagyvállalatok műanyagba csomagolt modern megjelenésétől, de nem is az volt a céljuk, hogy tömegterméket alkossanak.

Itallal kínálja tulajdonosát az okoshangszóró 1

A Horatio névvel illetett masina rézből és bőrből készült, és kapott egy pohártartót is. Hogy a borítás alatt milyen technológia rejtőzik, arról nem közöltek információt, azonban a Hendrick’s elárulta, hogy az utasításokra a gép „elbűvölő brit akcentussal” fog válaszolni.

Aki az 1113 dollárba (335 ezer forintba) kerülő szerkezettől valóban okosfunckiókat vár, annak csalódnia kell, állítják a készítők. „Horatio egy igen szofisztikált eszköz: bármilyen választ adhat a kérdésekre, függetlenül az elhangzottaktól. Sosem lehet tudni, hogy Horatio mit mond.”

Eddig mindössze öt példány készült a termékből. Hiába tűnik értelmetlen vásárnak egy összevissza beszélő gép, valószínűleg hamar el fog kelni a steampunk stílusjegyeket felvonultató pohártartó.