Sokan emlékezhetnek arra, amikor a Trónok harca utolsó évadának egyik részében szinte alig lehetett látni a sorozat legnagyobb csatajelenetét. Az epizód operatőre, Fabien Wagner szerint azért nem látták a nézők a csatát rendesen, mert nem megfelelő képernyőbeállításokat használtak.

Sok néző persze azonnal felháborodott, hogy mégis hogy mondhat ilyet valaki, amikor annyi ember panaszkodott. Azonban úgy tűnik, neki volt igaza: számos nagy filmes, többek között Martin Scorsese, Christopher Nolan és Rian Johnson is beállt a sorba. Ők, együttműködve a nagy elektronikai cégekkel, egy olyan üzemmódon dolgoznak, mellyel a filmeket televízión is hasonló minőségben élvezhetjük, mint a moziban.

A Filmmaker Mode nevű beállítást a támogatást élvező tévéken lehet majd használni a jövőben. Egyelőre a nagy gyártók közül a Panasonic és az LG kezdett el dolgozni a rendszeren, de arról még nincsenek hírek, hogy ez a fejlesztés mikortól lesz elérhető.

A gondot egyébként a szappanopera-effektusnak nevezett funkció okozza, melynek lényege, hogy a film két képkockája közé beszúr egy harmadikat is, mellyel bizonyos esetekben finomabbá válik a kép és a különböző mozgások. Sokan azonban ki nem állhatják a rendszert.

A korábban felsorolt rendezők ehhez a funkcióhoz készítenek egy kiegészítő módot, ám Tom Cruise és a Mission Impossible – Utóhatás rendezője, Christopher McQuarrie szerint egész egyszerűen ki kell kapcsolni ezt a lehetőséget a mozifilmeknél.