Egy ragasztókat gyártó német vállalat különös rekordot állított fel nemrég. A cég úgy érezte, hogy terméke a legerősebb pillanatragasztók egyike, és ezt úgy szerették volna bebizonyítani, hogy megdöntik a ragasztóval felemelt tömeg Guinness-rekordját.

Hogy érvényes legyen a kísérlet, a tömegnek egy órát kellett egy méter magasságban lógnia úgy, hogy csak a ragasztó tartja levegőben a próbán tömegként használt 17,5 tonnás konténerszállítót. Ehhez mindössze egy tubus, azaz 3 gramm ragasztót használtak fel, melyet direkt ehhez a kihíváshoz fejlesztettek a cég szakemberei.

Új rekord: 17,5 tonnát emeltek meg pillanatragasztóval 1

A ragasztóval alumíniumhengereket kötöttek össze, melyeket mindössze egy kólásdoboznyi részen kentek össze a speciális ragaccsal. Ezeknél fogva emelték fel végül a teherautót, ami nem szakadt le.

a videó a hirdetés után indul

 

A cégnek már van tapasztalata a vonatkozó Guinness-rekord megdöntésében: az utóbbi 12 évben hétszer is sikerült tovább javulniuk, legtöbbször a saját korábbi csúcsukat megdöntve. Most azonban nem ők voltak a rekordtartók. 2013-ban a Német Űrközpont lett a rekorder, ők akkor 16,09 tonnát emeltek meg hasonló módon.

A 17,5 tonnás kísérlethez egyébként egy egykomponensű, hőre keményedő, epoxigyantát is tartalmazó ragasztóanyagot használtak, hasonlót ahhoz, amit az elektronikai termékekben és az autóiparban, főleg a villanyautózásban használnak.