Nemrég ért véget San Diegóban a Comic-Con, a képregények rajongóinak évente megrendezett találkozója. Az esemény 1970 óta nagyszabású rendezvénnyé nőtte ki magát, így nem csoda, hogy a nagy stúdiók is itt jelentik be a jövőben megjelenő filmjeiket és egyéb produkcióikat.

Mind közül a legérdekesebb talán a DC egyik bejelentése. A Superman-képregények kiadója több 2020-ban megjelenő filmről is hírt adott, ám a legtöbben talán a Superman: Red Sonon lepődtek meg a legjobban.

A film alapjául szolgáló történetet 2003-ban adták ki képregény formában. Ez is azoknak a sztoriknak a része, melyek a DC Comics fő történetszálán kívül helyezkednek el, de önállóan is megállják a helyüket. A hidegháború idején játszódó mesében az űrből érkező szuperhős Kansas helyett a Szovjetunióban ér földet az 1950-es években. Igen hamar szovjet szimbólummá válik, és Sztálinért, valamint a kommunizmus megőrzéséért küzd az amerikaiak kapitalista szuperhőse, Lex Luthor ellen.

Arról egyelőre nincs hír, hogy ki rendezi és egyáltalán ki varázsolja kész képekké az elképzeléseket, de a hírek szerint a film nem sokban fog eltérni az eredeti műtől.