Nagy csapás érte a Juventus és az olasz foci játszani is szerető fanatikusait. Hiába keresik majd ugyanis az aktuális olasz bajnokot a szeptember 27-én megjelenő FIFA 20-ban, a többek között Cristiano Ronaldót, Mario Mandžukićet és Giorgio Chiellinit is foglalkoztató klub exkluzív szerződést kötött az EA legfőbb riválisával, a Konamival.

A szerződés értelmében a japánok focis játéka, a PES 2020 lesz az egyetlen, ahol láthatjuk a csapatot a hivatalos mezben és logóval, a saját stadionjában. Mindez azt jelenti, hogy a mindig is licencgondokkal küzdő PES egy újabb nagycsapattal kötött szerződést – az elmúlt időszakban a Barcelona futballcsapata volt a legnagyobb fogás a játék történetében.

Akiknek elegendő az, hogy Cristiano Ronaldo bőrébe bújva játszhassanak, azoknak nem kell azért aggódni: kedvencüket és csapattársait ezentúl a Piemonte Calcio névre keresztelt csapatban kell keresni. A hírek szerint ez az állapot akár három évig is fennállhat: elvileg ennyi időre szól az aláírt szerződés.

A FIFA és a PES csatája már 1994 óta tart, és az eltelt időben az Electronic Arts játéka lett a népszerűbb és elterjedtebb annak ellenére, hogy a kritikusok szerint a PES mindig is realisztikusabb élményt kínált. Azonban a korábban már említett licencjogok a legtöbb esetben az EA-hez vándoroltak, míg a Konaminak csak a “lepattanó” maradt.