Egy brit fürdőszobai felszerelésekkel foglalkozó cég különleges teszttel mutatta meg, hogy miért tanácsos leülni a férfiaknak is pisilés közben. Fogtak némi fluoreszkáló folyadékot és egy UV lámpát, majd több különféle célzási módszert is kipróbáltak, így imitálva a vizelést.

A tesztek megdöbbentő eredménnyel szolgáltak. A felmérések szerint a legtöbben a víz és a WC hátulja közé céloznak, azonban ez bizonyult a legrosszabbnak. Hosszabb távon ugyanis az apró cseppek nagyon sok helyre eljutnak, és rengeteg folyadék kerül a WC-n kívülre.

A megkérdezettek 29%-a a vizet választja, és hiába hangosabb, valamint a látványt tekintve rosszabb, mégis hatalmas különbséget jelent higiéniailag ez a néhány centis eltérés. Mindössze 2% mondta azt, hogy a víz előtti területet veszi célba, azonban az ő WC-jük lehet a legtisztább az összes közül: szinte egy apró csepp sem ment félre.

A cég felmérése azt mutatta, hogy a férfiak 69%-a állva könnyít magán, és kétharmaduk mindig igyekszik valamilyen praktikával csökkenteni a felverődő folyadék mennyiségét. Úgy tűnik, szeretünk sportot űzni a pisilésből is: tízből hatan néha kéz nélkül próbálnak célba találni, míg a megkérdezettek fele próbálgatta már, hogy milyen messziről is talál bele a WC-be. A résztvevők 40%-a a nők rémálma: minden alkalommal lehajtott deszkával pisilnek.