Érdekes jelenetnek lehettek szemtanúi azok, akik kilátogattak az orosz hadsereg idei bemutatójára a Moszkva mellett fekvő Kubinka Harckocsimúzeumba. A katonák egy hatalmas bozótvágó kést szereltek egy tank csövére, és nekiálltak gyümölcsöt szeletelni.

A T-80U 125 milliméter átmérőjű csövén – amikor nem épp egy bozótvágó lóg a végén – páncéltörő lövegek távoznak, azonban a bemutató a precízióra összpontosított. Az irányítók gond nélkül felszeletelték a gyümölcsöket, a dinnye mellett még a kisebb almával is elbántak. A hidegháborús technika a mai napig kiszolgálja az orosz hadsereget. Úgy volt, hogy szerepét átveszi majd a T-14 Armata, de az új generációs harckocsi magas ára és megbízhatatlansága miatt maradtak a bevált technikánál.

Nem csak az oroszok szerveztek eszement tankos bemutatókat a történelem során. Az amerikai hadsereg egyszer tequilát töltött egy M1 Abramsbe, ezzel bizonyítva a motor kiválóságát. A leglátványosabb azonban mind közül a nyugatnémet hadsereg demonstrációja volt: egy Leopard 2-es csövének végén vittek egy korsó sört, nem kis tempóval a göröngyös terepen. A videó láttán te is megemeled a kalapod!

Hasonlóval próbálkoztak Japánban is 2016-ban, kevesebb sikerrel.