Néha igazán érdekes dolgokkal rukkolnak elő a különböző gyorsétteremláncok. Az egyes éttermek kínálata országról országra változhat, így például egy termék, ami az egyik országban kapható, az a másikban már nem.

A legnagyobb hálózatok az évek során rengeteg különböző ételt mutattak be, majd vettek ki a menüikből. Ezekből válogattunk össze most néhányat, a Magyarországon is megtalálható étteremláncok étlapjairól.

McDonald’s Onion Nuggets

El tudnád képzelni a jól ismert csirkefalatokat hús helyett hagymával? Nekünk kicsit nehéz, de a McDonald’s megcsinálta a 80-as években. Nem tudjuk, miért vették le az étlapról a terméket, hiszen az emberek szinte mindent megesznek, ami roppanós kenyérbundába van csomagolva.

KFC Double Down

A húsimádók kedvence lehetett Mr. Sandersék terméke. Mi kell hozzá? Két rántott csirke a szendvics két széléhez, belül pedig bacon, sajt és némi szósz tökéletes egyvelege. Elég jól hangzik, azonban 2015-ben szőrén-szálán eltűnt az étel az éttermek kínálatából.

McDonald’s McSalad Shakers

Megszokhattuk, hogy a McDonald’s-ban salátát is vásárolhatunk, ha úgy tartja kedvünk. Azonban nem értjük, hogy kinek jutott eszébe ezt egy pohárba csomagolni? 2003 óta nem kapható a termék.

Burger King – korona alakú csibefalatok

A gyorsétteremlánc profiljába tökéletesen illő formájú csibefalatokkal állt elő a Burger King a kétezres évek elején Észak-Amerikában. A forma csak 2011-ig maradt, utána visszatért a ma is jól ismert csibefalat alak.