Ha szereted a videojátékokat, akkor van egy jó és egy rossz hírünk. A jó az, hogy olyan játékok érkeznek az év hátralévő részében és 2020-ban, amiktől garantáltan eldobod az agyad. A rossz hír pedig az, hogy bizony jó esély van arra, hogy az elkövetkezendő időszakban romlani fognak az IRL társas kapcsolataid és napfény sem sokat fogja érni a bőröd. Bár ha hardcore gamer vagy, ez neked nem újdonság…

Cyberpunk 2077

Megjelenési dátum: 2020. április 16.

A 2019-es E3 legnagyobb durranása kétségkívül az volt, amikor kiderült, hogy a Cypberpunk 2077-ben főszerepet kapott Keanu Reeves is, sőt a játék bemutatója után besétált a színpadra és ő maga közölte a megjelenési dátumot.

A Cyberpunkot a lengyel CD Projekt készíti, akiknek a Witcher-sorozatot is köszönhetjük, és igen, ez is kap magyar feliratot minden platformra.

Egy hosszabb játékmenetet is közzétettek korábban, érdemes végignézni, ha bejön ez a stílus.

Baldur’s Gate III

Megjelenési dátum: valamikor 2020-ban

A kultikus RPG-sorozat harmadik része egészen erős előzetest kapott, aminek nagyon örülünk, ugyanis iszonyatosan rég várjuk már a folytatást, hiszen a Baldur’s Gate II óta eltelt 19 év.   A Baldur’s Gate 3 a D&D-univerzum ötödik generációs szabálykönyvére épül, és a nagy számú rajongó miatt a lehető legtöbbet és legjobbat szeretnék kihozni a játékból, ezért nem sietteti a kiadó a fejlesztőket, és ezért nem is közöltek még pontos megjelenési dátumot, csak annyit, hogy 2020-ban érkezik.

Bleeding Edge

Alfateszt start: 2020. június 27.

A Hellblade: Senua’s Sacrifice-t készítő Ninja Theory már a Microsoft belsős stúdiójaként dolgozik, de a Bleeding Edge-et akkor kezdték el fejleszteni, amikor még függetlenek voltak.

A Bleeding Edge egy négy a négy ellen online játék lesz, ami nagyon pörgősnek és nagyon színesnek ígérkezik, és főként a közelharci fegyverekre fókuszál.

Doom Eternal

Megjelenési dátum: 2019. november 22.

25 évvel ezelőtt jelent meg az első DOOM, ami alapjaiban változtatta meg a játékipart, és tette le az FPS (belső nézet) játékok fundamentumát.  A DOOM azóta öt folytatást kapott és idén novemberben érkezik az Eternal, amely elérhető lesz PC-n, PS4-en és Xbox One-on, Nintendo Switch-en és Google Stadián is. Szóval szinte az összes mai platformon szembe szállhatunk a pokol seregeivel.

Az id Software ígérete szerint az új részben kétszer annyi fajta démonnal akadhatunk majd össze, mint a három évvel ezelőtti részben és több energiát fordítottak a sztorira is.

Star Wars Jedi: Fallen Order

Megjelenési dátum: 2019. november 15.

A 66-os parancs után kapcsolódunk be a történetbe, egy fiatal Jedit alakítunk, aki túlélte a mészárlást és megpróbál minél több borsot törni és Birodalom orra alá. A játékmenet minket maximálisan meggyőzött arról, hogy az EA egy olyan Star Wars-játékot készül lerakni az asztalra, amitől többször is visszafojtott lélegzettel fogunk lézerkardot ragadni a képernyő előtt.

Elden Ring

Hivatalos megjelenési dátum még nincs

Megtörtént az, amire a gémerek még álmukban sem mertek gondolni: összeállt a Souls-játékok atyja, Mijazaki Hidetaka és George R. R. Martin (a Trónok harca írója), hogy közös játékot készítsenek.

A Dark Souls 3 kiegészítőjének befejezése után kezdődött az Elden Ring fejlesztése, és az volt a From Software célja, hogy egy dark fantasy témájú, akció-szerepjátékot alkossanak, telepakolva olyan elemekkel, amelyeket a Dark Soulsból kihagytak. Izgatottan várjuk!

Gears 5

Megjelenési dátum: 2019. szeptember 10.

A Gears of War széria ötödik részét köszönthetjük nagy szeretettel, amely az Xbox konzolok egyik legerősebb sorozata. A sztori főszereplője Kait lesz, aki már a negyedik részben is reflektorfénybe került.

A Gears 5-höz érkezik egy új kooperatív multiplayer játékmód is, amely az Escape névre hallgat, és hordaszerű elemeket tartalmaz.  Az előrendelők és Game Pass-előfizetők ajándéka az, hogy a Terminátor karakterével is játszhatnak.

GhostWire: Tokyo

Hivatalos megjelenési dátum még nincs

A Ghostwire: Tokyo sztorijából kiderül, hogy X-aktákba illő eseményeknek köszönhetően egyszer csak eltűnik az emberek nagy része, és minden bizonnyal a mi feladatunk lesz, hogy a végére járunk a dolgoknak.

Szóval Mikami Sindzsi következő játéka nem a The Evil Within 3, amire sokan számítottak, hanem egy teljesen új, nem kevésbé hátborzogató történetet kapunk.

Wolfenstein: Youngblood

Megjelenési dátum: 2019. július 26.

Igazi különlegességet kapunk az új Wolfenstei- játékkal, ugyanis az eddig részek főszereplőjének (Blazko) lányait irányítva kell irtanunk a nácik seregeit, akik nem éppen úgy törtek világuralomra, ahogy azt a történelemkönyvekben leírják.

A Wolfenstein: Youngblood egyik legnagyobb újdonsága, hogy a szériában először kooperatív módban is végigtolhatjuk a sztorit, de ha mégis egyedül mennénk, akkor a másik karaktert a gép irányítja.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2

Hivatalos megjelenési dátum még nincs

Végül a Nintendo is ledobta az atomot az E3 rendezvényen, ugyanis bejelentették, hogy készül a The Legend of Zelda: Breath of the Wild folytatása. Erre aztán tényleg senki nem számított, és eddig nem is szivárgott ki semmilyen információ, szóval ez a bejelentés tényleg váratlanul ért mindenkit.