A sofőrök hajlamosabbak lehetnek a prosztatagyulladásra

A prosztatagyulladás szexuális úton terjedő betegségtől kezdve bármilyen húgyúti gyulladásos állapoton át számos okból kialakulhat. Ha hirtelen kezdődik, és magas lázzal és fájdalommal jár, akkor akut prosztatagyulladásról beszélünk. Ha viszont gáttáji, alhasi fájdalmat vagy diszkomfortérzést okoz a kismedencében, akkor nagy valószínűséggel krónikus prosztatagyulladással állunk szemben, amely általában hullámzó lefolyású, azaz időnként javul, máskor viszont újra felerősödnek a tünetei. Az utóbbi kórkép a gyakoribb, az esetek 80-90 százalékában inkább ez a krónikus megjelenési forma a jellemző. Ilyenkor többnyire nem mutatható ki bakteriális fertőzés, és a krónikus prosztatagyulladás pontos oka sem azonosítható. A prosztatagyulladást kiválthatja akár a hosszabb távon ható erős rázkódás is, ezért bizonyos munkakörökben dolgozók, például a buszvezetők és a teherautósofőrök hajlamosabbak lehetnek a betegségre.

Ezért kell időben orvoshoz menni

Nagyon fontos lenne, hogy a férfiak ne húzzák az időt, hanem menjenek orvoshoz, mert minél előbb elkezdik a prosztatagyulladás kezelését, annál nagyobb az esélyük a hosszú, tünetmentes időszakra vagy a teljes gyógyulásra. A férfiak többsége azonban tart a vizsgálattól, ugyanis a prosztata a végbél és a húgyhólyag között helyezkedik el, ezért az urológus a végbélen keresztül tájékozódik a prosztata állapotáról. A helyes diagnózis felállításához elengedhetetlen vizsgálat ugyan kissé kényelmetlen, de nem fájdalmas. Rövid ideig, alig egy percig tart. A közelmúltban megrendezett XIII. Ultrabalaton alkalmából a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinika tizenhárom orvosa váltóban futotta körbe a Balatont azzal a céllal, hogy ezzel is a prosztataszűrés fontosságára hívják fel a figyelmet. Míg az életet elsősorban a prosztatarák veszélyezteti, addig az egyéb prosztatagondok, mint a jóindulatú megnagyobbodás és a gyulladás az életminőséget rontja jelentősen.

Bizsergető, nyomó, húzó fájdalommal jár

A krónikus prosztatagyulladás nagyon kellemetlen betegség, nehezen meghatározható, bizsergető, húzó, nyomó alhasi fájdalommal jár, ami kisugározhat a nemi szervekre, továbbá a nehezített vagy fájdalmas pisilés komolyan próbára teheti a betegek türelmét. A legtöbb esetben a gyógyszeres kezelés mellett meg kell találni azt a személyre szabott kiegészítő gyógymódot, ami segít tovább enyhíteni a problémát.

A Proxelan ott hat, ahol a probléma keletkezik

A kellemetlen tünetek csillapításában hasznos segítség lehet a Proxelan kúp. Jelenleg ez az egyetlen olyan lokális készítmény Magyarországon, amely ott hat, ahol a probléma keletkezik, azaz a prosztata közelében. Klinikai vizsgálat bizonyítja, hogy az antibiotikumos kezelés hatásosabb, ha Proxelan kúppal egészítik ki a terápiát. A vizsgálatban azt tapasztalták, hogy azoknak, akik kúpot is használtak, sokkal nagyobb mértékben mérséklődtek a tüneteik, mint akik csak antibiotikumot kaptak. A kúpból az ápoló hialuronsav és a jótékony hatású növényi összetevők a végbél körüli vénákon keresztül közvetlenül a kismedencébe jutnak, kikerülve így a májat és a gyomor-bélrendszert. A kúp jól kiegészíti a gyógyszeres kezelést és nincs negatív hatással a szexuális aktivitásra. Mivel vény nélkül kapható a patikában, könnyű hozzáférni, és amint jelentkeznek a tünetek, azonnal használható, hosszú távon is

A férfiasságot is veszélyeztetheti ez a gyakori betegség (x) 1

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

 

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!