Matti Paaso saját elmondása szerint sokkot kapott, amikor megtudta, hogy nincs olyan gép a piacon, ami segíti az emberek tisztálkodás során. Ezért a 70 éves finn mérnök elhatározta, hogy épít egyet. Így született meg az Embermosó.

A gép működése egyszerű. Tulajdonképpen egy zuhanyzó, kiegészítve egy forgó kefével, melynek a magasságát is lehet állítani. Az autómosóhoz hasonlító eszközt három évig készítette Matti. “Négy különböző prototípust teszteltem, mire a végső megoldás megszületett. Semmilyen ehhez hasonló terméket nem találtam, amikor a YouTube-on keresgéltem ez ügyben” – mondta a feltaláló.

“A fedél alatt két motor található, melyek a kefe forgásáért és a fel-le mozgásért felelősek. Alul van egy vészleállító gomb is, de a gép 15 perc után automatikusan leáll” – tette hozzá a mérnök, aki nem csak szórakozásból rakta össze az Embermosót. “Mozgássérült embereknek terveztem a gépet, illetve azoknak, akik idősek, vagy valamilyen oknál fogva nehézséget okoz nekik a tisztálkodás.”

A mosót az oldalán található gombokkal vagy pedálokkal lehet vezérelni, attól függően, kinek melyik a kényelmesebb opció. “Hasznos eszköze lehet a kórházaknak, az egyik prototípust ott teszteltük, és mindenki imádta” – mondta Paaso.

Persze nem csak kórházak vehetik meg a különleges gépet, azonban a kényelemért egészen mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, ugyanis az Embermosó ára átszámítva körülbelül 1,5 millió forint.