A Genfi Autószalonon minden évben rengeteg csinos hölgyet látunk. Vannak, akik a pult mögött kávét főznek, vannak akik sörrel és virslivel kínálják a rohangálásban kitikkadt zsurnalisztát, mások pedig a kiállított autók mellett álldogálnak, vagy azért, hogy információt adjanak a járgányról, vagy azért, hogy a géppel közösen emeljék egymás fényét a műértő látogatók szemében. Több éves saját tapasztalat szerint ha jó csajt akarsz látni az autószalonon, akkor valamelyik olasz márka standja felé kell menned. Az olaszok szeretnek, tudnak is élni és jó érzéssel válogatnak maguk köré szemrevaló teremtéseket.

Gyász a Genfi Autószalonon 1

Harci Citroën emblémát festett magára a tündér

Ha eddig bármelyik éveben a genfi csajos galériához kerestünk képanyagot és biztosra akartunk menni, akkor a Lamborghini felé vettük az irányt. Idén is így volt, kerestük Maddalena-t, de jaj, ő nem volt sehol. Előfordul az ilyen, nem lehet egész nap vidáman minden hülyére rámosolyogni, aki fényképezőgépet tol az arcába, vagy folyton pohos bácsikkal fotózkodni, gondoltuk biztos éppen pihen, azért nincs itt. De később, sokadszor visszatérve sem lett meg, aztán nemrég egész sok jó nevű autós oldal galériáját is átnéztem, hátha valahol meglátom őt. Nem jártam sikerrel, Maddalena eltűnt, mint az aranypénz.

Maddalena nincs sehol :(

Maddalena nincs sehol :(

Pedig ő nekünk ugyanúgy hozzátartozott a Genfi autószalonhoz, mint a kiállítástól minimum 2 órányira lévő, csöves szállás, az elmebeteg genfi dugó, a nászutas lakosztály dupla franciaágyaiban hajnalig tartó cikkírás, vagy az utazás utáni rémálomszerű valutaelszámolás a pénzügyön, amikor kézzel írt, sajtpapírnak látszó számlákkal állunk szerencsétlenül az asztal mellett, hogy higgyék el, ilyet adtak és kész. Most meg a lambós csaj nincs sehol. Pedig Szörényi kolléga 2009-ben el is csípte pár szóra, akkor megtudtunk róla egy keveset, amit ide is másolok:

A Lamborghininél több éve csodálja a férfinép ugyanazt a lányt. A főbb európai autókiállításokon mindig látjuk, Genftől Frankfurton át Párizsig. Egy kivételes adottságokkal rendelkező olasz szépségről van szó, akivel fél éve, Genfben a fotózás után sikerült kicsit beszélgetni.

Archív kép, baloldalon Maddalena

Archív kép 2009-ből, baloldalon Maddalena

Az angol nem az erőssége, de megtudtuk róla, hogy Maddalénának hívják, Rimini közelében él és az autógyártók között csak a Lamborghinivel dolgozik. A Genfi, és a felváltva megtartott Párizsi illetve a Frankfurti szalonon domborít a sportautók mellett, a hazai kiállítások közül Bolognában is ékesíti a Murcielagót. Az autószalon-mentes időszakokban modellként dolgozik. Azt mondja, hogy egy divatbemutató sokkal könnyebb feladat, még azzal együtt is, hogy villámgyorsan kell átöltözni és igen, vetkőznie is.

A Lamborghini így is kitett magáért, de azért mégis maradt bennünk hiányérzet. Át is szaladtunk a Škodához:

IMG_0314

Fiatal, kedves teremtések, talpig fehérben a Škodánál

Videón az Apollo Vredestein sajtótájékoztatójának leglátványosabb eleme. Éljen a nagy belmagasság, a strapabíró függöny és a sportos csaj!

a videó a hirdetés után indul

Azért nem minden  olasz márka megy rá a látványosra vetkőztetett nőkre. Őt szegényt talpig bebugyolálva állították oda e mellé a Maserati szörnyszülött mellé:

Fura autó mellé furcsa ruhás lány illik

Fura autó mellé furcsa ruhás lány illik

 
Amikor az autóról kérdeztük, a kisasszony csak annyit tudott mondani, hogy Rómából jött. Semmi baj.

Amikor az autóról kérdeztük, a kisasszony csak annyit tudott mondani, hogy Rómából jött. Semmi baj.

A szalon leghosszabb felvágása, meglehetősen hosszú lábbal

A szalon leghosszabb felvágása, meglehetősen hosszú lábbal

Szegény, odaszomorodott az Arash mellé

Szegény, odaszomorodott az Arash mellé

Fogkrém-reklámlány. Az autókiállítás legfehérebb foga díja jár neki

Fogkrém-reklámlány. Az autókiállítás legfehérebb foga díja jár neki

  Reméljük, annak ellenére, hogy Facebook oldala szerint tavaly októberben Dubai-ba költözött – bármit is jelentsen ez – Maddalenat még látjuk valamelyik kiállításon. Idén hiányzott a szalonról. Nemcsak nekünk.