Peter Mullin 2023 szeptemberében bekövetkezett halála után bezárta kapuit az általa alapított, kaliforniai autómúzeum, így gyűjteménye legikonikusabb darabjai szabad prédává váltak. Ezek egy része a Gooding & Company közelmúltbéli árverésén került kalapács alá, és amellett, hogy minden Bugatti a becsültnél magasabb összegért cserélt gazdát, van olyan modell, ami megdöntötte a márka 115 éves fennállásának aukciós rekordját is – olvasható a francia gyártó közleményében.

Az érdem egy 1938-as évjáratú Type 57C Aravis limitált szériás kabrióé, amiért előzetesen 2,5 millió dollárra számították, ehhez képest 6,605 millió dollárért kelt el. Tehát jócskán túlszárnyalta az árverés előtti várakozásokat – hogy kézzelfoghatóbban érzékeltessük az arányukat, a jelenlegi árfolyam szerint 904 millió forintot vártak a 86 éves autóért, ehhez képest csaknem 2,4 milliárd forintért csaptak le rá.

Ilyen sokat még nem fizettek használt Bugattiért 1

1938 Bugatti Type 57C Aravis „Special Cabriolet” (Fotó: Bugatti)

Igazi ritkaságnak számít a kompresszoros Type 57C Aravis-kivitele, ugyanis ez az egyike annak a három példánynak, ami a mai napig fennmaradt. Ezt az avignoni Granat & Fils újonnan rendelte a híres Bugatti-versenyző, a Forma-1-ben később két futamot is nyerő Maurice Trintignant számára, elefántcsontból készült Gangloff-karosszériával, valamint sötétkék sárvédőkkel és kárpitozással. A francia pilóta eredményre is vitte a típust, és 1939-ben megnyerte a Grand Prix du Comminges-t.

2002-ben került Mullin birtokába az öreg Bugatti, melyet három évvel később gyakorlatilag az utolsó csavarig felújított a Sargent Metal Works.

Ilyen sokat még nem fizettek használt Bugattiért 2

Bugatti Type 46 Semi-Profilée Coupe (Fotó: Bugatti)

A maga módján egy Type 46 Semi-Profilée Coupé is világrekordot döntött azzal, hogy 1,105 millió dollárt, azaz 400 millió forintot ajánlottak érte, ám ez „csak” a típusra kivetítve tekinthető új csúcsnak. A ritka Type 46-ot a csehországi Prágából rendelték meg, majd a kezdetben prominens cseh tulajdonosok adták egymás kezébe a kormányt. A 2000-es évek elején felújították: ekkor kértek fel egy specialistát arra, hogy készítse el a típusú karosszériájának létező legelképesztőbb másolatát; ez lett a Semi-Profilée.

Az árverésen azonban nemcsak a felújított Bugattik taroltak, hanem az eredeti állapotúak is. Egy 1927-es Type 40 „Break de Chasse”-ért 445 ezer dollárt fizettek, ami 161 millió forintnak felel meg. Emellett sikeresen új gazdára talált két Type 57 Ventoux is, ráadásul mindkettő eredeti motorral és karosszériával, a becsült összeg duplájáért.

Ilyen sokat még nem fizettek használt Bugattiért 3

Kortól, valamint attól függetlenül kapósak voltak a klasszikus Bugattik. (Fotó: Bugatti)