A luxus legmagasabb szintre emelve, az autó, amire a legfinnyásabb olajsejkek is elismerően csettintenek, egy guruló palota. Nagyjából ez volt a célja a Mercedes-Benz W126-osából épített Gemballa 1001SEL-nek, amit ma is elkerekedett szemmel bámulunk. 

30 éve az élet császárai vágytak erre a Mercedesre 1

Mert a látvány döbbenetes, az alap 500 SEL-hez képes a Gemballa által átfaragott autó rengeteg helyen hirdeti a gazdagságot, 24 karátos arannyal futatott dekorációs betéteket kapott kívül, Remotec felnikkel, a festés pedig tizenkét rétegű. 

30 éve az élet császárai vágytak erre a Mercedesre 2

Belül kezdődik az igazi műsor, ami egy korabeli modern nappaliban megtalálható volt, az innen sem hiányzik. A lehető legpuhább bőrrel borított egyedi ülések kerültek bele, két televízió, mindkét sornak egy-egy, amelyekhez egy videómagnó is tartozott, ha valaki saját filmjeit akarta nézni. A hifi opcionálisan Pioneer vagy Clarion lehetett, de csakis a legjobb fajtából, rádióval, CD- és kazettalejátszóval.

30 éve az élet császárai vágytak erre a Mercedesre 3

Ma már mindez megvan egy mobiltelefonban, de ez az autó 1985-ben készült, amikor még a CD-lejátszó is ritkaságnak számított. A két hátsó ülés között minibár várja a pezsgőket, a kihajtható, eredeti fából készült asztalkákat motorok működtetik, és a tervezők gondoltak a hölgy utasokra is, mindkét első ülés fejtámlájában megvilágított sminktükör kapott helyet. 

30 éve az élet császárai vágytak erre a Mercedesre 4

A tévéken lehetett élvezni a legfrissebb VHS-akciófilmeket

Akkoriban a kormányra telepített kezelőszervek sem számítottak általánosnak, innen a sofőr is irányíthatta a hifirendszert. Akkoriban egy ilyen rendszer komoly helyigénnyel rendelkezett, ezért a csomagtartót gyakorlatilag elfoglalta az elektronika, ami a sok kütyühöz tartozott. Jelenlegi ára 150 millió forint lenne, akkoriban márkából kértek el érte 350 ezret. A gyári Mercedes 79 000 nyugatnémet márka volt csupán.

A ritka kivitelű gép egy példányát jelenleg Abu-Dzabiban lehet megtekinteni, az Emirátusok Nemzeti Autós Múzeumban.