Hirtelen mintha egy számítógépes játékból származó videót látnánk. Nehéz elhinni, hogy nem csak pár paraméter átírásával létrehozott virtuális Volkswagent látunk, ami a textúraként létező aszfaltba süllyed bele. 

Pedig szó sincs virtuális valóságról, ez az autó létezik, persze kellett némi trükközés, hogy ilyen módon tudjon gurulni. Az elkövető egy texasi autórajongó, Steve Lodi, akinek fejében megszületett ez az illúzió. Nem ma kezdte az ipart, épített már Honda Civic szedánból platós teherautót, de akad nála egy tökéletesen felújított Volkswagen Bogár 1958-ból 1,8 literes motorral. 

Új projektje Half Ass néven fut, amit most nem fordítok le, lényeg, hogy szeretett volna egy olyan kocsit a kiállításokra, amiért nem kell aggódnia. 

Az olasz Carmagheddon YouTube-csatorna hasonló Fiat Panda projektje inspirálta, az alapokat egy 1974-es darab rozsdás romjaiból adta. Hogy megállapítsa, mennyire lehet extrém alacsony a gép, Steve lefeküdt a földre, és megmérte, milyen magasra kell emelnie a fejét ahhoz, hogy kilásson a szélvédőn. Ezt követően egy lézeres vízmértékkel lőtte be a megfelelő magasságot, és elővette a fémvágó fűrészt. 

Belülre egyedi csővázat épített, a hajtást pedig egy Honda Elite robogóból kölcsönözte, innen származik az üzemanyagrendszer, a sebességváltó, a motor, valamint a fékek és a hátsó kerekek is. Előre pedig barkácsboltokban kapható, kis méretű kerekek kerültek.

Megtekeri az agyad a kettévágva guruló Volkswagen 1

Egy ilyen tákolmánnyal együtt élni nem egyszerű, a tulaj elmondása szerint: „Nehéz szállítani. Nem igazán lehet feltenni egy utánfutóra, mert a világ leghosszabb rámpájára lenne szükség, ezért fogok néhány levehető fogantyút készíteni, amelyek az oldalára kerülnek, így be lehet vinni és ki lehet vinni egy teherautó platójára vagy valami ilyesmire. És valószínűleg egy valódi ülést is kellene készítenem hozzá; jelenleg csak egy darab fa van a vázhoz erősítve, rajta egy párnával.”