Egy forgalmas, többsávos úton bóklászott Viola, az elefánt, miután megszökött a Jordan World Circus vándortársulattól az Egyesült Államokban. Gyakran előfordulnak medvék, hegyi kecskék, valamint jávorszarvasok a montanai Butte környékén, de az elefánt megjelenésére még a helyiek is rácsodálkoztak – írja az NBC Montana.

Ahogy arra egy helyi benzinkút térfigyelő kamerájának felvételei rávilágították, éppen fürdették, amikor megszökött Viola, ugyanis megijedt egy hangosabb autótól. Ezután viszont otthonosan mozgott az autók között: a szemtanúk elmondása szerint egy kaszinó felé tartott, majd a pázsiton látták megpihenni.

Circus Elephant gets loose in Montana

A circus elephant got loose and roamed through traffic in Butte, Montana on Tuesday. It was returned safely by its handlers. https://abcnews.go.com/US/wireStory/vehicle-backfiring-startled-circus-elephant-montana-street-performed-109355212

Közzétette: ABC News – 2024. április 16., kedd

Mindössze húsz perc kellett az elefánt becserkészéséhez, így a történet vége hepiend lett: mindenki sértetlenül megúszta a keddi kalandot, és Viola is visszatért a cirkuszba, amihez még a hatóságok közreműködésére sem volt szükség.

Ez természetesen a szerencsének is köszönhető, mivel több esetben előfordult már, hogy balul sült el az állattal való találkozás: egy felbőszült példány néhány héttel ezelőtt egy szafaritúrán autóstul borította fel az azon részt vevő turistacsoportot.