A Bristolhoz közeli Keynshamben 2022 márciusában alakítottak ki új biciklisávot az egyik forgalmasabb út mellett, de homokszem került a gépezetbe, mert a kerékpárút és a gyalogosjárda közötti 50 mm magas padka teljesen beleolvad környezetébe, ezért több százan botlottak meg benne, sokak súlyos bokasérülést szenvedtek. A város tavaly országos hírnévre tett szert, amikor az esetek elkezdtek kellemetlenül elszaporodni.

Több mint egy évre volt szüksége a város vezetésének, hogy lépjenek az ügyben, de most végre megoldják a problémát és átfestik a padkát, hogy észrevehetőbb legyen.

A tanács arra a döntésre jutott, hogy a kerékpársáv szélén lévő egyszínű, világosszürke sávot szaggatott, fehér festéssel jelölik meg, hogy egyértelműbbé váljon, hol a járdaszegély. Emellett a kerékpársáv és az úttest közötti járda mellé dupla sárga vonalat festenek.

 

„Ez a megoldás majd egyértelműbbé teszi a gyalogosok számára a szintváltozást, és megelőzi a további baleseteket. Hálásak vagyunk az emberek türelméért, amíg az ellenőrzést elvégeztük, és összeállítottuk a közlekedésbiztonsági jelentést, amely alapján cselekszünk”

nyilatkozta Paul Roper tanácsos.

Egy 103 oldalas, tavaly decemberi jelentésből kiderült: 2022 márciusában és áprilisában összesen 25 alkalommal botlottak meg vagy estek el a gyalogosok az érintett helyszínen. Az ezt követő 17 hónapos időszakban átlagosan havi 3 eset történt (havi 1 és 6 incidens között). A következő 14 hónapban 41 botlással/eséssel kapcsolatos incidens történt, ami havonta átlagosan 2,9 esetet jelentett.