A BMW Z3 azon túl, hogy 1996-ban az aktuális James Bond moziban, a Goldeneye epizódban kapott szerepet, ma már büszkén foglalha el helyét a youngtimerek, sőt lassan a veteránok között. Amikor új volt, a retró hangulatú, de modern formatervével hódított, és ez a hangulat nem kopott 2023-ra sem. Mégis egy indonéz tulajdonos tovább akart lépni, és komoly átalakításokat eszközölt Z3-asán. 

Torzító hatással volt erre a BMW-re az erőltetett modernizáció 1

A cél egyértelműen a modernizáció volt, később gyártott BMW elemeket szereltek fel, a Kupu-Kupu Malam műhelyében Dzsakartában. Az első és hátsó fényszórók a 2012-2019 között gyártott BMW 3-as szériáról (F30) származnak, az egyedi első lökhárítót pedig az M4 (F80) ihlette ugyanebből az időszakból. 

Torzító hatással volt erre a BMW-re az erőltetett modernizáció 2

Érdekes ezzel a körítéssel látni a korabeli hűtőrácsot, a klasszikus kis méretű vesék mellett furcsán hatnak a modern elemek. Hátul az apró, elegáns faron igen agresszívnak hat a 3-as széria nagy méretű lámpája, valamint a karbonszálas műanyagból készült, szintén elég formabontó hátsó szárny. 

Torzító hatással volt erre a BMW-re az erőltetett modernizáció 3

Az autóról olvasható leírásokban nincs szó a technikáról, vagyis ebben bármilyen motor lehet a 118 lóerős belépő 1,8 literestől egészen a 3,2 literes 325 lóerős soros hathengeresig. Mivel automata, az biztos, hogy ez nem a kizárólag kézi váltóval készült Z3 M. 

Torzító hatással volt erre a BMW-re az erőltetett modernizáció 4

Lehet, hogy elrettentőnek tűnik első ránézésre, de egy ilyen jellegű egyedi projektbe belevágni jelentős időt és erőfeszítést igényel, ami megérdemli a tiszteletet. Kupu-Kupu Malam Instagram-posztjai alapján az átalakítás több mint egy évig tartott, a kezdeti, előrehaladásról készült fotók 2020-ban kerültek felszínre, majd 2021-re lett kész a modell. Végső soron az a legfontosabb, hogy a furcsa egyveleggé mixelt Z3 tulajdonosa boldog legyen a végeredménnyel.

Torzító hatással volt erre a BMW-re az erőltetett modernizáció 5