Csodával határos módon úszta meg a vonattal való találkozást egy 15 éves fiú a belgiumi Wervik városában, a balesetről a vasútállomás biztonsági kamerái készítettek videót. Ahogyan az a felvételen látható, a sorompó, a villogó lámpák és a figyelmeztető csengők ellenére döntött úgy a tinédzser, hogy megpróbál átslisszolni a vonat előtt, ami nagy sebességgel közelített az átjáró felé.

Csak az utolsó pillanatban nézett fel a fiú, majd az akkorra tőle mindössze néhány méterre lévő vonat láttán kétségbeesetten próbálta félrekormányozni a kerékpárját. Ezzel párhuzamosan már a vonatnak sem maradt elég ideje arra, hogy kellőképpen le tudjon lassítani, így eltalálta a bicikli hátsó kerekét. Az ütközés hatására a kerékpáros a levegőbe emelkedve bukott.

a videó a hirdetés után indul

A november 7-i történések kapcsán helyi sajtóértesülésekre hivatkozva arról írt a Mirror, hogy a fiú túlélte a balesetet, könnyű fejsérülésekkel engedték ki a kórházból. Youro Casier, a város polgármestere úgy fogalmazott, hogy a tizenéves gyerek „nagyon veszélyes helyzetbe sodorta magát” azzal, hogy kockáztatott; az pedig, hogy csak könnyebben sérült meg, „áldás”. Casier szerint az eset „mindenkinek fontos leckét taníthat”, mégpedig azt, hogy az ilyen balesetekben „az életkornak nincsen szerepe”.

Néhány éve Hollandiában történt egy kísértetiesen hasonló incidens, ami szintén végződhetett volna tragédiával. A közelmúltbéli esettel szemben annyi a különbség, hogy a férfi megállt az átjáró előtt, megvárta a tehervonatot, ezután azonban anélkül indult el, hogy meggyőződött volna, jön-e szerelvény a másik irányból. Jött is, és nem sokon múlt, hogy az áthaladó személyvonat elsodorja kerékpárostul a férfit: