Biztosan mindenki emlékszik még, hogy nemrég egy ártatlan kerékpáros halálát okozta az esztelen száguldás az Árpád hídon. Sajnos úgy tűnik, ez sem volt elég ahhoz, hogy ne versenypályának használják az éjszakai illegális versenyzők a hidat. A rendőrség ugyanis október 14-én éjszaka akciót szervezett az illegális gyorsulási versenyek megelőzése céljából.

Az ellenőrzés során 118 gyorshajtóról készítettek felvételt, amelyből 82-t az Árpád hídon rögzítettek!

Kiemelendő volt az az eset, amikor egy sofőr a megengedett 70 km/óra helyett 142 km/órás sebességgel hasított Pest irányába a margit-szigeti lehajtónál. Az ellenőrzések alkalmával két sofőrt előállítottak; egyiknél pozitív eredményt mutatott az alkoholteszter, egy másik pedig megtagadta az igazoltatást.

Az egyik nagy bevásárlóközpont így lépett fel az illegális versenyzőkkel szemben:

Az egyenruhások hat esetben szabtak ki helyszíni bírságot, többek között záróvonal átlépése, gyalogos-szabálysértés, sárga jelzésen való áthaladás, lejárt műszaki érvényesség, valamint az elsőbbségi szabály megszegése miatt. Öt sofőrrel szemben szabálysértési feljelentést tettek csendháborítás, szabálytalan parkolás, biztosítás hiánya, valamint közbiztonságra különösen veszélyes eszköz tartása miatt. A biztonsági öv használatának elmulasztása, valamint tilos jelzésen való áthaladás miatt egy-egy esetben intézkedtek.