Kalapács alá kerül egy 32 autóból és még néhány tucat motorkerékpárból álló gyűjtemény, miután annak tulajdonosát, Bill Omar Carrasquillót csalás miatt többek közt 5,5 év szabadságvesztésre ítélték – vette észre a Road & Truck. A nevéhez fűződik a jelenleg is 818 ezer feliratkozóval rendelkező, de immáron két éve inaktív, Omi in a Hellcat néven futó autós YouTube-csatorna.

A lefoglalt autók árverezésével foglalkozó Apple Auctioneering oldalán található lista alapján komoly értéket képviselnek Omi szerzeményei. A prímet kétségkívül az a Lamborghini Aventador viszi, ami a YouTube-csatorna hatására kapott Power Rangers ihletésű festést. A 2019-es évjáratú LP740-4-ért jelen sorok írásakor máris 380 ezer dollárt kínálnak, ami a mostani árfolyam szerint majdnem 140 millió forinttal egyenlő.

Csaláson kapták, elárverezik a YouTube-sztár autógyűjteményét 1

Képernyőkép: Apple Auctioneering

Csaláson kapták, elárverezik a YouTube-sztár autógyűjteményét 2

Képernyőkép: Apple Auctioneering

Az Aventador mellett egy 2020-as Audi R8, egy szintén 2020-as Bentley Continental GT, két Challenger Hellcat, egy 2016-os Dodge Charger, egy 2019-es Honda Civic Type R, egy 2019-es Acura NSX, valamint egy 2018-as Jeep Grand Cherokee is a gyűjteménye része. Érdemes külön kiemelni Carrasquillo Chevrolet Impala SS-ét, amit ugyan 1996-ban gyártottak, mindössze 19 kilométer van benne.

Csaláson kapták, elárverezik a YouTube-sztár autógyűjteményét 3

Képernyőkép: Apple Auctioneering

Csaláson kapták, elárverezik a YouTube-sztár autógyűjteményét 4

Képernyőkép: Apple Auctioneering

Bár a videói sokszor több százezres, esetenként milliós nagyságrendű nézettséget produkáltak, Carrasquillo – többedmagával egyetemben – kalózkodás útján tett szert számottevő vagyonra, amiből aztán lakásokat és – mint a mellékelt ábra is mutatja – csúcskategóriás autókat vásárolt. Társtetteseivel együtt 2016 márciusa és 2019 novembere között mintegy 30 millió dollárnyi bevételt generált azzal, hogy csalás útján szerzett kábeltelevíziós előfizetéseket értékesített tovább a saját előfizetőinek: ezrek számára sokszorosítottak, illetve streameltek szerzői joggal védett tartalmakat.

Carrasquillónak az üggyel összefüggésben több kihágás miatt is felelnie kell, így nemcsak a jogtalanul megszerzett dollármilliók visszafizetésére kötelezik, hanem arra is, hogy a jogsértésben károsult kábeltévé-társaságoknak mintegy 10,7 millió dollár pénzbüntetést, kártérítést fizessen. Gyűjteményének egyes darabjaira már napok óta lehet licitálni, és egészen október 13-ig tart az árverés.