50 ezer dollárt, átszámítva megközelítőleg nettó 18 millió forintnyit nyert egy baltimore-i nő azzal, hogy rendszámának számjegyeit játszotta meg a lottón – számolt be a szerencsés fordulatról a Jalopnik.

Néhány évvel ezelőtt vásárolta meg autóját az 50 éves asszony, ám már akkor fontolóra vette, hogy lecseréli a végső soron győztes, 9-1-1-0-4 számkombinációjú rendszámát. Erre viszont végül nem került sor, mert úgy érezte, nem éri meg vesződni a rendszámcserével járó adminisztrációval. Miután megtartotta a rendszámát, hitt benne, hogy a sors akarta így, az érzés pedig csak tovább erősödött benne, amikor a munkahelyi papírjain, más autókon, a tévében és szinte mindenhol ezek a számok köszöntek vissza.

Hosszú ideje játszik a helyi lottón, de ezzel a kombinációval csak hetekkel azelőtt kezdett el szerencsét próbálni, hogy a sokmilliós nyeremény megütötte a markát – mindezt úgy, hogy a győztes szelvényért 1 dollárt, vagyis 350-360 forintot fizetett. „Elkezdtem bőgni, mert soha nem gondoltam rá, hogy sikerülhet” – nyilatkozta a lottónyertes, a férje pedig hozzátette: „Jobbkor nem is jöhetett volna össze.”

Terveik szerint a pár a nyereményből fizeti ki az eddig rendezetlen számláit, ami pedig marad, azt félreteszi.