Nemrég arról írtunk, hogy Tokióban egy férfi 50 éven át vezetett nap mint nap jogosítvány nélkül, míg egy baleset miatt lebukott. Most pedig itt egy lengyel féri, aki szintén rekordernek tekinthető.

A lengyelországi Piotrków Trybunalskiban egy középkorú férfi azzal keltett szenzációt a helyi és a nemzetközi médiában, hogy 17 év alatt összesen 192 alkalommal bukott meg a jogosítvány megszerzéséhez szükséges KRESZ-vizsgán. Időközben az 50. életévét betöltő férfi azonban nem adja fel, és a hírek szerint tovább próbálkozik a jogsi megszerzésével.

A férfi szerencséjére Lengyelországban nincs korlátozva, hány alkalommal lehet nekifutni a KRESZ-nek, továbbá a több alkalommal sikertelen vizsgát tett sofőrjelöltek soron kívüli alkalmassági vizsgálatra sem küldhetők. A férfi már eddig is több millió forintnak megfelelő zlotyt dobott ki az ablakon, de őt ez korántsem zavarja. A járművezető-képzésben ugyanakkor megfogalmazódtak azok a gondolatok, miszerint Lengyelországban olyan szabályozásnak kellene lennie, amely megakadályozza, hogy egy vizsgázó 20 alkalomnál többször próbálkozzon. Ugyanis ha valaki képtelen elsajátítani és alkalmazni a közlekedési szabályokat, az ne vezessen, hiszen a forgalomban való részvétele veszélyt jelenthet mások számára.