Augusztus 8-án, hétfőn dulakodás történt egy gyalogátkelőnél, Szombathely egyik legforgalmasabb részén – írta meg a 112press.hu.

Négy gyermek és két felnőtt kelt át zöld jelzésnél az úttesten, amikor egy szintén zöld jelzésnél induló Renault érkezett. Ekkor mondott és mutatott valamit az autó vezetője, ami a gyalogost annyira kihozta a sodrából, hogy erőből az autó elejébe rúgott.

Az összetűzést az oldal egyik olvasója vette videóra:

Szóváltás követte a megmozdulást, a nő a táskája ledobásával jelezte, hogy készen áll a harcra. A vita hevében ráadásul a gyerekekről is teljesen megfeledkeztek: a legkisebb fiú szaladt vissza, hogy megnézze, mi történik, és közben hosszú másodpercekig állt az út közepén, mialatt az autóknak már zöldet mutatott a lámpa.

Másnap a videón szereplő nő megkereste a portált, és elmondta, hogy valóban „eldurrant az agya”, de ennek volt előzménye. Akkor ért melléjük a Renault sofőrje, amikor átkeltek az úton – lehúzott ablakokkal, a kocsiban pedig öt fiatal ült.

A nő ekkor hallotta meg, hogy a kocsiban azzal viccelődnek, hogyan kellene elgázolni az úton átkelő gyerekeket.

„Nem tudtam hideg fejjel gondolkodni” – nyilatkozott a történtekről az érintett. „Az autóba tényleg belerúgtam, de a sofőrt nem ütöttem meg. Láttam, hogy az utasoknál fehérboros palackok vannak. A sofőr nekem elismerte, hogy elhangzott a gyerekek elütésére vonatkozó kijelentés, de azt mondta, hogy nem tudja, ki mondta ezt.”

A zebrán különbözött össze egy autós és egy gyalogos Szombathelyen 1

Az autóban ülők álláspontja egyelőre nem ismert, így az sem derült ki, tesznek-e feljelentést az ügyben. A nő megerősítette, hogy nem jelentette az esetet a rendőrségnek.