Frissítés: 06.24. 06:30

Hivatalosnak mondható a dolog, ugyanis forrásunk is megerősítette a korábban leírtakat. Fotót is küldött, amelyet kihelyeznek a kútoszlopokra:

Újabb szigorítás a Mol-kutakon péntektől 1

Ennek tükrében úgy tűnik, hogy nem csak akkor kell piaci árat fizetni a kannába tankoláskor, ha az autóba is tankolunk, hanem mindig.

Korábban írtuk

Péntektől a Mol-töltőállomásokon az eddig maximum 100 liter helyett már csak 50 litert tankolhatunk hatósági áron, hazai rendszámos autóval – írja az Ugytudjuk portál, forrást nem neveztek meg egyelőre. 

De ennyivel még nincs vége, a portál információi szerint, ha autóba és kannába is tankolunk egyszerre (vagyis egy tankolás alkalmával), akkor a kasszánál mindkét esetben a piaci árat fogjuk fizetni, ami péntektől 779 forintot jelent benzinnél, gázolajnál pedig literenként 833 forintot. 

A Shell és jó néhány privát töltőállomáson már hetek óta nem lehetséges kannába tankolni, ezt személyes tapasztalatokból bizton állítjuk. Sőt van olyan automata kút, ahol kizárólag piaci áron lehet tankolni és úgy kaphatjuk vissza a magyar forgalmi nyújtotta különbözetet, hogy e-mailben el kell küldeni nekik a rendszámot, a blokkot és a tankolás időpontját, ők pedig a biztonsági kamerák képe alapján azonosítanak minket és utalják a pénzt, ami visszajár. Életszerű…