Egy nyers módszerekkel dolgozó tolvajról közölt videót a rendőrség ma reggel. A gyanú szerint a 2022. február 17. és február 18. közötti éjjel egy 30 éves dunaharaszti férfi két gépkocsit tört fel, melyek közül az egyiket ellopta, valamint egy motorkerékpárt is eltulajdonított. A tolvaj a járművekben tárolt dolgokra is lecsapott. 

Munkamódszere egy esetben viszont kudarccal ért véget. Egy biztonsági kamera rögzítette, ahogy Rákosmente városrészben egy jókora terméskővel esett neki a jármű egyik ablakának, de a lepattanó kő a tolvaj arcába csapódott vissza. A járművet végül nem sikerült kinyitnia, de abban kisebb kárt okozott.

A férfi ellen elfogatóparancsot adtak ki, majd végül Vecsésen elfogták. A rendőrség lopás miatt folytat eljárást ellene.

Sokan meglepődnek az autók oldalablakainak erején. A zárt, felhúzott ablakot kővel, kalapáccsal, ököllel betörni nem egyszerű feladat, sokak pórul jártak már próbálkozás közben.

Viszont vannak esetek az életben, amikor fontos a zárt autóba történő gyors bejutás. Ha hőségben háziállat, kisgyermek marad a kocsiban, akkor nem árt, ha egy pillanat alatt betörhető az ablak. A módszer lényege, hogy egy apró ponton érje erő az ablak felületét. Parkolóban talán mindig akad egy másik autóból fejtámla. Ennek a tartórúdjával az ablak sarkát célozva beroppantható a biztonsági üveg.